WMW - Zagreb

NašaBankaMorala - uskoro
Grupacija za moralnog čovjeka

S nama imate život bez stresa! S našim Partnerima imate sigurnu kvalitetu i najniže cijene
S nama imate mogućnost ostvariti DODATNU ZARADU svaki dan 30 kuna, minimalno.

Vraća li se Bandić na posao ili u zatvor? Turudić o razgovoru s Remetincem: 'Šta to vas briga?'

bandic zatvorI dok je Uskok po već tko zna koji put zatražio vraćanje Milana Bandića u zatvor, Županijski će sud odlučivati o mjerama opreza nakon što je zagrebački gradonačelnik jučer odlukom Ustavnog suda pušten na slobodu, odnosno o tome može li on obavljati gradonačelničku dužnost. U međuvremenu, predsjednik toga suda nije želio komentirati informaciju da je od uprave Remetinca tražio da se Bandića pusti mimo procedure.

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u petak će, nakon što je Ustavni sud zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića pustio iz istražnog zatvora, odlučivati o mjerama opreza među kojima su jamčevina i zabrana obavljanja dužnosti, a Uskok je istovremeno ponovno zatražio da se Bandić vrati u Remetinec i da mu se oduzme 15 milijuna kuna jamčevine. 

Na pitanje može li sud tom odlukom Bandića "vratiti na posao", predsjednik zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić je kazao: "Danas će biti o tome odlučeno, shodno odluci Ustavnog suda". 

Upitan je li na sud došlo nekakvo Uskokovo očitovanje Turudića je kazao da se Uskok "nema o čemu očitovati" te da je zahtjev o produljenju istražnog zatvora o kojemu je sudac istrage trebao odlučivati na dan kada je Bandić izašao iz Remetinca "riješen odlukom Ustavnog suda". 

Turudić nije želio komentirati informaciju koju je ekskluzivno objavio portal Telegram.hr da je u četvrtak poslijepodne samoinicijativno telefonom nazvao Remetinec i tražio da se Bandića pusti na slobodu mimo procedura. 

"Šta to vas briga. Što sam intervenirao? Znate što piše u odluci, jesam vam rekao što piše u odluci? Remetinec je mene zvao, ali na takve zlonamjerne gluposti ne želim se osvrtati. Što bih se sad trebao opravdavati nekom portalu o svom postupanju. Pročitajte Zakon o kaznenom postupku pa ćete onda i vi znati odgovor", kazao je Turudić novinarima ispred zagrebačkog Županijskog suda. 

Dodao je i da ne želi komentirati "bolesne objede" da je "blizak interesnim krugovima oko Bandića". 

Ponovno zatražen pritvor

Na internetskoj stranici Državnog odvjetništva objavljeno je da je Uskok, postupajući sukladno Odluci Ustavnog suda, Županijskom sudu u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenog gradonačelnika Grada Zagreba i naplatu jamstva u iznosu od 15 milijuna kuna u korist državnog proračuna. 

"Prijedlog je podnijet imajući u vidu da je okrivljeni postupio protivno uvjetima rješenja o jamstvu i danom obećanju da neće ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke", ističu u Uskoku. 

Gotovo istovremeno kada je objavljeno Uskokovo priopćenje predsjednik zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić najavio je da će "tijekom dana" sudsko izvanraspravno vijeće odlučiti o mjerama opreza pod kojima je Bandić u studenom prošle godine pušten da se brani sa slobode, među kojima je i zabrana obavljanja dužnosti. 

beautysalon thumb

fotostudio thumb

optika thumb

stomatologija thumb

skijanje thumb

torte thumb

rafting thumbl

stranijezik thumb

agencija thumb

pizzeria thumb

masaza thumb

Broj prikaza
305315